Ötən il 2016-cı illə müqayisədə tütün məmulatlarının istehsalında 7,9 faiz, qida məhsullarının istehsalında 1,0 faiz, içki istehsalında isə 17,2 faiz artım müşahidə olunub. YeniAvropa xəbər verir ki, bu haqda Dövlət Statistika Komitəsi məlumat yayıb. Xəbərdə qeyd olunur ki, bu sahələrin əsas məhsullarından pendir və kəsmik istehsalı 9,2 faiz, kolbasa məmulatlarının istehsalı 30,4 faiz, duru bitki yağlarının istehsalı 2,4 faiz, marqarin istehsalı 8,6 faiz, cem və marmeladların istehsalı 0,8 faiz, pivə istehsalı 39,7 faiz, alkoqolsuz içkilərin istehsalı 1,0 faiz artıb, qənd və şəkər tozu istehsalı isə 45,5 faiz azalıb.